Logo
Achterhoekpakket
Kortestraat 30
7101 JE   Winterswijk
tel. 0543 535640

Gehakt: bloemkool schotel à la Stroganoff.

1 ¼ kg aardappelen, zout, en peper, 800 gram bloemkool, 1 ui, 250 gram champignons, 30 gram boter, 400 gram gehakt, 1 zakje Stroganoffsaus, 2 dl. crème fraiche, nootmuskaat, 25 gram geschaafde amandelen, 50 gram geraspte belegen kaas.

Schil en was de aardappelen. Kook ze gaar met wat zout. Intussen de bloemkool in roosjes verdelen, ui pellen en snipperen en de champignons schoon borstelen en in plakjes snijden. Bloemkool roosjes met wat zout beetgaar koken, afgieten en kookvocht opvangen. Verhit de boter in een koekenpan en bak het gehakt rul. Bak ui en champignons 5 minuten mee. Roer de Stroganoff sauspoeder glad met 1 ½ dl. water en 1 dl. crème fraiche. Meng dit door het gehakt mengsel. Aardappels afgieten en samen met de bloemkoolroosjes pureren. Klop 1 dl. crème fraiche en een scheutje kookvocht erdoor. Breng dit op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Schep de helft van de puree in een ingevette ovenschaal daarop het gehakt mengsel, afdekken met puree. Strooi de amandelen en de kaas erover. Op 200*C de schotel 30 minuten bakken

chinesekool
terug naar begin v.d. pagina
Webmaster