Logo
Achterhoekpakket
Kortestraat 30
7101 JE   Winterswijk
tel. 0543 535640

Chinese kool: Chinese kool met champignons (roerbakken)

1 kg Chinese kool, 200 gr. Champignons , 3 el. Olie, zout, klein stukje gemberwortel, 1 dl bouillon (blokje, snufje suiker, 2 el. zoete sojasaus, Ż el. Ma´zena, 2 el. Water

Was de kool in zijn geheel en laat goed uitlekken. Verwijder de stronk en snijd de kool in repen. Verhit de olie in de wok en fruit hierin even de fijngehakte gemberwortel, voeg de reepjes kool toe en schep deze 2 min. op een hoog vuur om. Doe de schoongemaakte en in plakjes gesneden champignons erbij en schep nogmaals 2 min. om. Voeg, op laag vuur, bouillon, suiker, zout en sojasaus toe, en schep nog eens een minuutje of 2 om. Bind het gerecht tenslotte met de in water opgeloste ma´zena. Lekker met rijst.

chinesekool
terug naar begin v.d. pagina
Webmaster