Logo
Achterhoekpakket
Kortestraat 30
7101 JE   Winterswijk
tel. 0543 535640

Raapstelen: lentestamppot met raapsteeltjes voor 2 personen

600 g aardappels, 1 bosje raapsteeltjes, 1 ui, 1 teen knoflook geperst, evt. 2 tomaten, klontje boter, kopje melk, scheutje olijfolie, 3 eetl. pijnboompitten, of gehakte noten, peper, en zout, een kopje Parmezaanse kaas.

Kook de aardappels gaar, giet ze af en maak er met boter en melk puree van. Was de raapsteeltjes en snijd ze in stukken van ongeveer 3 cm. Rooster de pijnboompitten of noten. Snijd de ui in ringen en fruit ze samen met knoflook in olie. Snijd de tomaten in kleine stukjes, voeg ze toe aan ui en knoflook en laat het geheel doorwarmen. Schep alle ingrediŽnten behalve de Parmezaanse kaas door elkaar. Maak op smaak met peper en zout. Bestrooi met de kaas. Serveer evt. met een gebakken kaasplak of braad- of rookworst

chinesekool
terug naar begin v.d. pagina
Webmaster