Logo
Achterhoekpakket
Kortestraat 30
7101 JE   Winterswijk
tel. 0543 535640

Schorseneer: Van armeluisvoeding tot culinaire specialiteit

Schorseneren

Klaarmaken: Borstel de aarde van de schorseneren en schil ze met een dunschiller of kaasschaaf. U heeft geen last van het kleverige sap als u tijdens het schillen keukenhandschoenen draagt. Stop de geschilde wortels direct in water met azijn of citroensap om verkleuren te voorkomen. Was en kook de schorseneren 15 minuten met wat zeezout. Een scheut melk bij het kookwater voorkomt dat de schorseneren tijdens het koken donkerder worden. U kunt de schorseneren na het schoonborstelen ook in stukken snijden en eerst ongeschild koken, koud spoelen en daarna de schil eraf stropen. Snijd de schorseneren in kleinere stukken en warm ze op met een klontje boter, een snufje zout en nootmuskaat. De smaak lijkt op die van asperges, zacht nootachtig en kruidig. Tips Puree: winters smullen samen met een puree van aardappel of pastinaak en wortelpeterselie. Soep: pureer de gekookte schorseneren, verdun de puree met bouillon en kruid de soep met tijm, peterselie, kervel of een ander kruid naar keuze. Gestoofd in sinaasappelsap: stoof de gekookte schorseneren nog 5 minuten in sinaasappelsap met geraspte gemberwortel of gemberpoeder. Bewaren: niet al te rijpe schorseneren kunt u op een koele vochtige plek twee weken bewaren.

chinesekool
terug naar begin v.d. pagina
Webmaster