Logo
Achterhoekpakket
Kortestraat 30
7101 JE   Winterswijk
tel. 0543 535640

Druiven: amandel-knoflooksoep met druiven voor 2 personen (Koud voorgerecht uit Marokko)

60 g amandelen, 1 sneden oud wit brood, 2 tenen knoflook, 2 eetl. olijfolie, l koud water (uit de koelkast), 1 eetl. witte wijnazijn, zeezout, 1 trosje druiven.

Amandelen even in kokend water blancheren. Een paar amandelen apart houden voor garneren. Korst van de boterhammen snijden. Knoflook pellen. Amandelen, knoflook, brood, olie en de helft van het water kort pureren in een keukenmachine. Terwijl de machine blijft draaien geleidelijk meer water toevoegen totdat de soep de gewenste dikte heeft; glad maar niet te dun. Naar smaak zout en azijn toevoegen. Soep voor het opdienen minstens een uur in de koelkast zetten. Druiven halveren en ontpitten. Soep garneren met amandelen en druiven.

chinesekool
terug naar begin v.d. pagina
Webmaster