Uientaart
1½ ons grof gesneden ui (kan zijn: rode, sjalotten en/of gewone), 2 of 3 plakjes bladerdeeg, eetlepel bruine of rietsuiker, ½ ons feta in blokjes, theelepel rozemarijn
Verwarm de oven voor op 220 graden. Zet het roostertje waarop straks de schotel komt niet te hoog in de oven. Vet een ovenschaal in met olie of boter en ontdooi genoeg plakjes om dit mee te bekleden. snij dan nu de uien, liefst niet snipperen maar in flinke partjes, bijv. net in een behapbare stukken formaat. Snij de feta in blokjes. Verhit een beetje olie in koekenpan. Bak de uien kort met de suiker om ze te \\\'caramelliseren\\\'. Voeg zout, peper, rozemarijn toe. Licht glazig is genoeg. Dan het vuur uit. Bekleed de overschaal met de inmiddels ontdooide bladerdeeg. Stort de uien erin en meng de fetablokjes erdoor. Zet de schotel 20 à 25 minuten in de oven.