Logo
Achterhoekpakket
Kortestraat 30
7101 JE   Winterswijk
tel. 0543 535640

Geraspte stengelsla met lenteui “Cong you wo sun si”

1 stengelsla, stengel geschild en grof geraspt of fijngehakt; ½ dikke (winter-) wortel, geschild en grof geraspt of fijngehakt; 2 lente-uitjes, wit en stukje groen in dunne ringen; 1 rode peper, vers, fijngehakt; 1 theel. sojaolie; 1 - 2 theel. sesamolie; ¼ theel. zout.

Blancheer de drie groenten (stengelsla, wortel en peper) elk apart, d.w.z. doe ze in kokend water, breng het weer aan de kook, afgieten en laat uitlekken. Doe de stengelsla in een kom. Voeg genoeg wortel en peper toe om het een leuke kleurschakering te geven. Doe de lenteui erbij. Voeg zout toe. Schep niet om, tot de olie erover is. Verhit boven het vuur de twee oliën in een metalen pollepel (soeplepel) tot het heel heet is. Giet het over de groenten. De lenteui zal gaan sissen en haar smaak afstaan

chinesekool
terug naar begin v.d. pagina
Webmaster