Logo
Achterhoekpakket
Kortestraat 30
7101 JE   Winterswijk
tel. 0543 535640

Bami goreng met groenten

1 blok tofu of bakje roerbakreepjes, 2 teentjes knoflook, snufje zout, 100 g champignons, 50 g taugé, 100 g groene kool, 100 g prei, bosje selderij, 5 kleine uitjes of 2 grote uien, stukje verse gemberwortel, zonnebloemolie, 200 g mie, zout, tamari, 1 citroen

Snijd de tofu in dobbelsteentjes en pers de knoflookteentjes erboven uit. Bestrooi ze eventueel met een beetje zout; laat het intrekken in de tijd dat de groente wordt voorbereid. Snijd de champignons in vieren, was de taugé. Snipper de kool, snijd de prei in dunne ringetjes en snijd de selderij klein. Pel en snipper de uitjes. Schil het stukje gemberwortel en rasp het boven de groente die intussen in een grote kom met elkaar is vermengd. Verwarm de olie in een pan met dikke bodem of nog liever in een wok. Fruit de blokjes tofu of de roerbakreepjes samen met de kleingesneden groenten ongeveer 15 minuten. Zorg ervoor dat de groente nog knapperig is. Breng water met weinig zout aan de kook en leg de nestjes mie erin als het water aan de kook is gekomen. Laat ze niet langer dan 5 à 10 minuten in het kokende water. Stort de mie in een vergiet en spoel hem af met koud water tegen het kleven. Vermeng de mie met de groente-tofumassa en breng het geheel op smaak met een scheutje tamari. Bak de bami nog enkele minuten in de wok. Serveer de citroen er in partjes gesneden apart bij.

chinesekool
terug naar begin v.d. pagina
Webmaster