Logo
Achterhoekpakket
Kortestraat 30
7101 JE   Winterswijk
tel. 0543 535640

Veldsla : Veldsla met gestoofde uien

½ zakje veldsla, 2 grote uien, ½ theelepel gedroogde tijm, zeezout naar smaak, 1 scheutje olijfolie , 1 eetlepel tamari, 1 eetlepel honing, 1 eetlepel (appel)azijn.

Sla wassen indien nodig. Sla in een schaal leggen. Ui op zijn kontje (wortelkant) neerzetten en halveren. Beide helften met de platte kant op de snijplank leggen en met de lijnen van de ui, in 4 partjes snijden. De ui valt in ‘blaadjes’ uit elkaar. Ui bakken in olie. Een heel klein scheutje water en tijm toevoegen en in een paar minuten gaar stoven. Dressing maken van tamari, siroop en azijn. Dressing over sla gieten. Ui over sla verdelen.

chinesekool
terug naar begin v.d. pagina
Webmaster